Vogels

Fluitende vogels

Bij Dierenkliniek Pijnacker bent u ook zeker welkom als u in het bezit bent van een vogel. Vaak zien wij prachtige parkieten, kanaries en papegaaien op de praktijk.


Direct een afspraak maken
 

Is uw vogel ziek?

Van nature willen vogels aan hun mogelijke vijand verbergen dat zij ziek of zwak zijn, wat het extra moeilijk maakt om voor u als baasje te zien of uw vogel ziek is.


Een aantal symptomen waaraan u het mogelijk kan aflezen is als hij op de bodem van de kooi gaat zitten, kortademig of benauwd is, vaak gaapt of niest, als uw vogel valt, of slomer is dan normaal, minder/meer eet, verkrampingen of hangende vleugels heeft.


Als u een symptoom herkent, raden wij u aan om direct contact met ons op te nemen om een afspraak te maken.

Image

Voeding

Ook voor vogels is het belangrijk om gevarieerde voeding te krijgen en niet eenzijdig, om gezondheidsproblemen te voorkomen. Zadenmengsels lijken een volledige maaltijd te zijn, echter bevat deze voeding veel vet en te weinig vitamines en calcium.


Uitgebalanceerde voeding voor uw vogel bestaat uit verschillende soorten fruit en groente en speciaal vogelvoer, zoals bijvoorbeeld Harrison Birdvoer. Dit komt het meest overeen met het natuurlijke eetpatroon van het dier.

Image

Afscheid nemen

Tijdens de laatste fase van het leven van uw huisdier is goede zorg van groot belang. Om uw oude rakker zo min mogelijk te laten lijden en hem/haar te voorzien van veel aandacht en steun is belangrijk om nog zo lang mogelijk te laten genieten van het leven.


Wanneer er sprake is van uitzichtloos lijden, dan kan in overleg met de dierenarts besloten worden tot euthanasie. Het in laten slapen van uw huisdier blijft een moeilijke keuze, het zal enkel na goed overleg gebeuren en als er geen andere goede mogelijkheden meer zijn. Het gebeurt altijd in alle rust en kalmte en u kunt rustig afscheid nemen, wanneer uw huisdier wordt ingeslapen.


Het is ook mogelijk om uw huisdier bij u thuis in te laten slapen. Uw huisdier zal eerst een slaapmiddel krijgen, waardoor het zich ontspant en in slaap valt. Wanneer het dier rustig slaapt geven we een narcosemiddel, waardoor het dier rustig inslaapt. Wij wensen u veel sterkte en kracht bij deze moeilijke keuze.


Image

Wilt u langskomen?


Neem contact op